Ambrosia-palat
3 munaa
3,5 dl sokeria
200 g voita
1,5 dl appelsiini mehua
5,5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl aitoa vaniljasokeria
( muutama tippa appelsiiniöljyä, makusi mukaan)
Jos haluat koristella palat appelsiinin kuorella aloita pesemällä ja kuivaamalla appelsiinit hyvin, Ota kuoresta pieniä suikaleita tai raasta kuorta lautaselle ja laita sivuun koristelua varten. Purista appelsiineista mehut taikinaa ja kuorrutetta varten. Itselläni oli 4 pientä appelsiinia joiden mehu riitti sekä taikinaan, että kuorrutteeseen.
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää vaahtoon sulatettu voi ja appelsiinin mehu (ja appelsiiniöljy).
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan varovasti sekoittaen.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.
Paista pohjaa 15-20 minuuttia, kunnes pohja on kypsä.
Kuorrute:
6 dl tomusokeria
1 dl appelsiinimehua
4 rkl voita sulatettuna
1 tl aitoa vaniljasokeria
(muutama tippa appelsiiniöljyä)
Sekoita kuorrutteen aineet sekaisin ja levitä jäähtyneelle pohjalle.
Koristele pohja appelsiinin kuoriraasteella, strösseleillä tai pähkinärouheella.
2 kommenttia:
Nämä olivat taivaallisia!! Terveisin, se sisko
Herkullisilta näyttää. Ja jeeee! Onnea Uudesta blogista. Täällä heti innokas seuraaja.
Lähetä kommentti