torstai 29. kesäkuuta 2017

Appelsiinikakku

Kuivakakkuja minulla tulee tehtyä valitettavan harvoin. Nyt oli kuitenkin tarvetta monelle pienelle kakulle, joten tulipa pyöräytettyä.

Appelsiinikakun huumaavan tuoksun levitessä keittiöön herahtaa vesi kielelle ja odotan jo kovasti, että pääsen tuota herkkua jo maistamaan. Tästä onkin tullut tiikerikakun ohella minulle yksi suosikeistani.

Ohjeesta teen itse aina kaksi pientä kuivakakkua (tupperwaren pienet silikoniset) mutta olen tehnyt tästä joskus yhden isonkin (tupperwaren ison silikonisen). Pieniä tehdessä paistoaikaa tietenkin on lyhennettävä reiluun puoleen tuntiin. 



Appelsiinikakku

225 g pehmeää voita
2,5 dl sokeria 
3 munaa
4 dl kakkujauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1,5 tl aitoa vaniljasokeria
1 dl appelsiini mehua
1 appelsiinin raastettu kuori

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. 
Aloita pesemällä appelsiini hyvin ja raastamalla sen kuori. Purista mehu valmiiksi ja sekoita kuoriraaste mehuun.
Mittaa pehmeä voi ja sokeri kulhoon ja vaahdota.
Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuoroin appelsiini mehun kanssa.
Kaada taikina voideltuun korppujauhotettuun vuokaan ja paista uunin alatasolla noin tunti.

Jäähtyneen kakun voi koristella ennen tarjoilua valkosuklaalla tai appelsiini mehu-tomusokeriseoksella.
Itse kuitenkin pidän kakusta parhaiten sellaisenaan. 

1 kommentti:

Erja kirjoitti...

Tätäpäs on kokeiltava, näyttää niin namilta. Oonkin jo ootellu uusia postauksia 😀