sunnuntai 28. tammikuuta 2018

Omenaiset toskapalat

En olekkaan aikoihin tehnyt näitä toscapaloja. Näihin kuuluu omenamarmeladi ja minusta se sopiikin tähän täydellisesti tuoden leivonnaiseen mehevyyttä.




Toscapalat

2 munaa
1 1/2 dl sokeria
50 g voita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl maitoa

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Vaahdota munat ja sokeri keskenään.
Lisää taikinaan jäähtynyt sulatettu voi.
Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.
Lisää lopuksi maito ja sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.
Paista pohjaa noin 20 minuuttia.

Ota pohja uunista kun se on juuri ja juuri kypsä. 
Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen.
Levitä pohjalle kerros omenamarmeladia.
Levitä mantelikuorrute päälimmäiseksi.
Paista pohjaa vielä 10-12 minuuttia, kunnes kuorrute on saanut hieman väriä.

Mantelikuorrute

50 g voita
1 dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
1 1/2 rkl siirappia
1/2 dl kermaa
100 g mantelilastuja

Mittaa kattilaan voi, sokeri, vehnäjauhot, siirappi ja kerma.
Keitä seosta muutama minuutti.
Lisää lopuksi mantelilastut ja sekoita varovasti.
Tämän voit valmistaa sillä aikaa kun pohja on uunissa. Jos kuorrute ehtii jähmettyä kattilaan, lämmitä sitä hieman ennen levittämistä. Varo kuitenkin polttamasta kuorrutetta pohjaan.

Tällä ohjeella voit tehdä myös korkeamman toscakakun. Laita taikina pyöreään irtopohjavuokaan. (Voideltu ja korppujauhotettu)
Huomioi pidempi paistoaika. Halutessasi voit puolittaa kuorruteohjeen.




Ei kommentteja: