sunnuntai 28. tammikuuta 2018

Runebergin kakku

Tänään saivat perinteiset Runebergin tortut meilläkin uuden muodon. Tähän asti olen nämä herkulliset tortut tehnyt muffineiden muotoon, joten ohje toimii hyvin niihinkin. Tämä ei myöskään ole ihan perinteinen ohje, mutta muokkautunut vuosien varrella tällaisena maistumaan meidän perheelle.



Runebergin kakku

200 g voita
1/2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhoja
1 dl mantelijauhoja
1 dl korppujauhoja
1 dl keksi/pipari muruja
1 dl kermaa
( 1 tl kaardemummaa )
( manteliaromia )

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Voitele kakkuvuoka valmiiksi, halkaisijaltaan noin 19 cm.

Vaahdota pehmeä voi sokeri ja fariinisokeri.
Lisää munat yksitellen vaahtoon voimakkaasti vatkaten.
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mantelijauhe keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
Lisää taikinaan kerma ja sekoita.
Lisää lopuksi vielä korppujauhot ja keksimurut. Sekoita taikina tasaiseksi.
Laita taikina vuokaan ja tasoita huolellisesti. 
Paista uunissa noin 17-20 minuuttia, kauniin ruskeaksi.

Kumoa pohja jäähtyneenä tarjoiluastiaan.
Voit halutessasi kostuttaa kakun punssivedellä. (1 dl arrakkipunssia, 1 dl vettä ja 2 rkl sokeria.)
Jätän useasti kostutuksen pois. Maistuvat näin paremmin lapsillekin.

Koristele kakku vadelmamarmeladilla ja tomusokeri kuorrutteella.

Tomusokeri kuorrute

noin 1 dl tomusokeria
1 rkl vettä
(muutama tippa sitruunanmehua)

Levitä marmeladia kakun päälle, keskelle haluamasi määrä.
Sekoita kuorrutteen aineet nopeasti keskenään. Kaada pursotinpussiin (pakastinpussikin käy) ja pursota marmeladin ympärille kuorrutteesta kehä.


Tästä ohjeesta voit tehdä myös muffineita tai näitä matalia piirakoita.

Ei kommentteja: