tiistai 19. syyskuuta 2017

Mokkapalat

Mokkapalat on meillä sellainen kestosuosikki. Tämä ohje viekin minut takaisin lapsuuteen, jolloin isosiskoni näitä leipoi. Siinä sitä oltiin seuraamassa valmistusta vieressä ja uskollisena lusikka kädessä sitten putsattiin kulhosta taikinan jämät. Kuorrutuksen päälle ripoteltiin yleensä kookosta, jonka aina rapsuttelin pois. Kookos kun ei kuulu omiin suosikkeihin. Nyt toki roolit ovat vaihtuneet ja leivon näitä välillä siskolleni kun hän tulee käymään.. tosin hän ei ole lusikan kanssa kulhoja putsaamassa. 😁 Sen hoitavat lahjakkaasti omat lapseni.

Tämä ohje on tosiaan yksi niistä joka on säilynyt aina lapsuudesta asti.

Toisella siskoistani on ruokavalio muuttunut ja olikin tehtävä tästä gluteeniton versio. Ohjeen löydät täältä. Tällä ohjeella valmistuikin ihan hyvä versio, joka maistui sekin ihan kaikille.. paljon ei eroa huomannut perinteiseen verraten.




Mokkapalat

pohja:

4 munaa
4 dl sokeria
225 g voita
2 dl maitoa
6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vanilliinisokeria
3 rkl kaakaojauhetta

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Mittaa kulhoon munat ja sokeri ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää vaahtoon sulatettu jäähdytetty voi ja maito. Sekoita varovasti.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan. Sekoita varovasti.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja levitä tasaiseksi.
Paista uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pohja on kypsä.


Kuorrute:

noin 6,5 dl tomusokeria
0,5 dl kaakaojauhetta
2 tl vanilliinisokeria
4 rkl sulatettua voita
noin 1 dl kuumaa vahvaa kahvia

Mittaa kulhoon tomusokeri, kaakao ja vanilliini. Sekoita.
Lisää sulatettu voi ja kuuma kahvi.
Sekoita ainekset nopeasti sekaisin.
Jos kuorrute on liian jäykkää, lisää kahvia. Jos taas liian löysää, lisää tomusokeria.
Jos kuorrute alkaa kovettumaan liian nopeasti, laita se mikroon pieneksi hetkeksi (noin 10 sekuntia).

Kaada kuorrute pojalle ja levitä nopeasti tasaiseksi.
Ripottele pinnalle strösseliä, nomparelleja, kookoshiutaleita, pähkinärouhetta tai tee raitoja pinnalle sulatetusta suklaasta.

Parasta olisi leikata jäähtyneenä terävällä veitsellä. Näin saat kauniita paloja.
Meillä ei tietenkään malteta jäähtymistä odotella.. 







Ei kommentteja: