sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Tuulihatut

Tuulihatut, Eclairs, Profiteroles.. rakkaalla lapsella monta nimeä. Nämä ovat niin herkkua. Muuntuvat moneksi. Omana suosikkina tämä vaniljainen kermatäyte tuoreilla marjoilla.


Tuulihatuthan voit tehdä jo hyvissä ajoin valmiiksi ja täyttää vasta hetkeä ennen tarjoilua. Samasta taikinasta voit tehdä pieniä palleroita tai vaikka isompia leivoksia.

Tuulihatut
115 g voita
1/4 tl suolaa
1/2 tl sokeria
2,5 dl vettä
2,5 dl vehnäjauhoja
4-5 munaa

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Mittaa kattilaan voi, suola, sokeri ja vesi  ja kiehauta.
Siirrä kattila liedeltä ja lisää jauhot kaikki kerrallaan ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi.
 Siirrä kattila takaisin liedelle ja jatka sekoittamista kunnes taikinasta muodostuu pallo ja se irtoaa reunoista. Sekoita kunnes taikina kuivuu hieman, noin 2 minuuttia.
Laita taikina kulhoon ja anna jäähtyä hetki.
Vatkaa taikinaa hetki ja lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Taikinan tulisi olla venyvää ja kiiltävää.

Laita taikina pursotinpussiin ja pursota pellille leivinpaperille haluamiasi tuulihattuja, muista että ne kohoavat, joten jätä väliin paljon tilaa.
Paista koosta riippuen, pieniä 20-25 minuuttia ja isompia 30-40 minuuttia.
Älä avaa uunia kesken paiston, sillä tuulihatut lässähtävät.
Anna jäähtyä ennen täyttöä.


Vaniljakerma
4 dl vispikermaa
2 rkl vaniljakreemijauhetta

Laita kulhoon vispikerma ja kreemijauhe ja vatkaa sähkövatkaimella vaahdoksi.
Laita vaahto pursotinpussiin ja pursota halkaistuihin tuulihattuihin.
Voit halutessasi laittaa tuulihattuihin  marjoja ja laittaa kannen päälle.
Sulata halutessasi suklaata ja sivele kannen päälle. 
Miksi ei tähänkin sopisi tuo Salted caramel kastike.


Ei kommentteja: