sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Helppo juustokkakku

Juustokakun valmistus ei tarvitse aina olla kovin vaikeaa ja monimutkaista. Tämä ohje on helppo, eikä tarvitse suuria temppuja onnistuakseen. Lopputuloksena ihanan tuhti juustokakku eikä ällönmakea, joka sopii täydellisesti tarjottavaksi marjojen ja hedelmien kanssa tai vaikka ihanan kirpsakan vadelmakastikkeen kera. Miksei tämäkin voisi ottaa pinnalleen ihanan Salted caramel kastikkeen.



Helppo Juustokakku

Pohja
180 g digestive keksejä
1 rkl sokeria
75 g voita

Laita keksit paksuun pakastepussiin ja murskaa ne kaulinta apuna käyttäen.
Mittaa pussiin sokeri ja sekoita.
Kaada pussiin sulatettu hieman jäähtynyt voi, sulje pussin suu ja sekoita kääntelemällä ja puristelemalla seos tasaiseksi.
Painele keksimurut 21cm halkaisijaltaan irtopohjavuokaan pohjalle ja reunoille.
Laita vuoka odottamaan jääkaappiin ja valmista täyte.

Täyte
400 g tuorejuustoa (Philadelphia)
1 dl sokeria
4 rkl ranskankermaa
1 tl vaniljauutetta
(1 pienen sitruunan mehu)
2 munaa

Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen.
Mittaa kulhoon tuorejuusto, sokeri, ranskankerma, vaniljauute (ja halutessasi sitruunan mehu).
Vatkaa ainekset sähkövatkaimella tasaiseksi.
Lisää munat yksitellen ja jatka vatkaamista 2-3 minuuttia.
Kaada täyte pohjalle ja paista 65-70 minuuttia uunin alatasolla.
Laita uunista lämmöt pois ja anna kakun olla uunissa vielä jälkilämmöllä noin tunti.
Anna kakun jäähtyä muutama tunti tai seuraavaan päivään. 




Miksei tässäkin hyvä vaihtoehto tulevaan äitienpäivään.

2 kommenttia:

Tiina Kurtelius kirjoitti...

Voiko kakkua pakastaa?

Pia Holck kirjoitti...

Tätä kakkua en valitettavasti ole koskaan pakastanut. En usko että täyte niinkään kärsisi pakastuksesta, mutta mahtaisiko tuo keksipohja hieman vettyä. Kakun toki voi valmistaa jo paria päivää ennen tarjoilua, sillä se säilyy kyllä hyvänä jääkaapissa useita päiviä.