lauantai 29. huhtikuuta 2017

Quarkinit

Olen vuosien varrella maistellut kauppojen quarkini munkkeja. Aina saa ihmetellä kuinka niistä saa niin ihanan mehukkaita palleroita. Ohjetta näihin on saanutkin etsiä. Näin vapun alla kun munkkeja paistellaan ahkeraan tuli taas mieleen nuo ihanat pikkumunkit ja lähdin etsimään taas ohjetta. Tähän ohjeeseen törmäsin pinterestissä, ohje oli saksaksi ja saksaahan en osaa, joten tällaisia unelmia näistä sitten tuli.





Quarkinit

1 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
2 munaa
125 g maitorahkaa
hyppysellinen suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl vettä
1 rkl sitruunan mehua
2 rkl sokeria
2 rkl voisulaa tai juoksevaa floraa
öljyä friteeraukseen
siro sokeria tai tomusokeria pinnalle koristeluun

Mittaa erilliseen kulhoon vehnäjauho ja sekoita siihen leivinjauhe, laita sivuun odottamaan.
Erottele valkuaiset ja keltuaiset.
Laita kulhoon keltuaiset, rahka, suola, vesi, sokeri, vaniljasokeri, sitruunan mehu ja rasva ja sekoita hyvin.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää taikinaan vuorotellen jauhoseksen kanssa. 
Kuumenna öljy 170-180 asteeseen.
Nostele taikinasta kahdella lusikalla nokareita kuumaan öljyyn paistumaan. Itse katsoin helpommaksi laittaa taikinan pursotin pussiin. Leikkasin pussiin ison reiän ja leikkasin taikinan saksilla sopivan kokoisiksi palleroiksi. Ole varovainen, ettet polta itseäsi kuuman öljyn kanssa!
Paista kauniin ruskeiksi ja nostele valumaan talouspaperille.
Pyörittele sokerissa. 

Nämä Quarkini pallerot olivat niin herkullisia, että harmittaa kun tuli tehtyä niin pieni määrä.
kannattaa ihmeessä tuplata tuo taikina. Me kun syötiin nuo ihan hetkessä!! ;D


2 kommenttia:

Erja kirjoitti...

Oijoi. Näyttää ihanan kuohkeelta ja maistuivat varmaan jopa paremmalta kuin kaupan pallerot 😀 täytyypä kokeilla joskus. Tänään täällä mennään perinteisillä tyttömunkeilla eli reikämunkeilla 😉

Unknown kirjoitti...

Ihan mielettömän hyviä, kuohkeita ja suloisia. Kiitos ohjeesta!