Hunajaleipä
100 g voita
1 dl hunajaa
5 dl vettä
50 g hiivaa
2 dl kaurahiutaleita
10 - 12 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
Sulata voi kattilassa.
Mittaa kattilaan hunaja ja vesi ja sekoita hyvin. Lämmitä kädenlämpöiseksi.
Murenna hiiva kulhoon ja kaada lämmin neste päälle. Sekoita.
Lisää joukkoon kaurahiutaleet, suola ja puolet jauhoista.
Anna taikinan nousta noin 30 minuuttia.
Lisää taikinaan loput jauhoista ja vaivaa taikina hyvin.
Jätä taikina nousemaan taas noin 30 minuutiksi.
Jaa taikina kahteen osaan ja leivo niistä noin 50 cm pitkät tangot.
Asettele toinen tangoista pellille, leivinpaperille renkaaksi yhdistämällä päät.
Kierrä toinen tangoista renkaan sisään.
Ripottele pinnalle hieman jauhoja ja jätä leipä kohoamaan noin 30 minuutiksi.
Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Paista kohonnut leipä uunissa noin 50 minuuttia. Jos leivän pinta alkaa tummumaan paiston aikana, voit peittää leivän leivinpaperilla.
Anna tuoreen leivän levätä hetki ennen leikkaamista.
3 kommenttia:
Tätä pitää kokeilla. ..
Kokeilin ohjetta ja hyvää oli...suosittelen kokeilemaan.
Oli makeaa tarvitsen makeaa leipä ä
Lähetä kommentti