keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Hunajaleipä

Alkuperäisen leipäohjeen taisin löytää joltain Facebook sivulta. Yritin löytää kyseisen ohjeen, mutta tästä on jo paljon aikaa. Silloin tosiaan kirjoitin ohjeen ylös ja tätä olenkin eri versioina kokeillut. Leipä on hunajaisen makea, taivaallisen pehmeää ja ohjeesta tosiaankin tulee lähes pellin kokoinen leipä. Alkuperäinen ohje on tehty pelkkään vehnäjauhoon. Itse olen lisännyt ohjeeseen kaurahiutaleita, minusta ne vain sopivat.



Hunajaleipä

100 g voita
1 dl hunajaa
5 dl vettä
50 g hiivaa
2 dl kaurahiutaleita
10 - 12 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa


Sulata voi kattilassa.
Mittaa kattilaan hunaja ja vesi ja sekoita hyvin. Lämmitä kädenlämpöiseksi.
Murenna hiiva kulhoon ja kaada lämmin neste päälle. Sekoita.
Lisää joukkoon kaurahiutaleet, suola ja puolet jauhoista.
Anna taikinan nousta noin 30 minuuttia.
Lisää taikinaan loput jauhoista ja vaivaa taikina hyvin.
Jätä taikina nousemaan taas noin 30 minuutiksi.
Jaa taikina kahteen osaan ja leivo niistä noin 50 cm pitkät tangot.
Asettele toinen tangoista pellille, leivinpaperille renkaaksi yhdistämällä päät.
Kierrä toinen tangoista renkaan sisään. 
Ripottele pinnalle hieman jauhoja ja jätä leipä kohoamaan noin 30 minuutiksi.
Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Paista kohonnut leipä uunissa noin 50 minuuttia. Jos leivän pinta alkaa tummumaan paiston aikana, voit peittää leivän leivinpaperilla.
Anna tuoreen leivän levätä hetki ennen leikkaamista.


2 kommenttia:

Tuija Pitkänen kirjoitti...

Tätä pitää kokeilla. ..

Anonyymi kirjoitti...

Kokeilin ohjetta ja hyvää oli...suosittelen kokeilemaan.