maanantai 24. huhtikuuta 2017

Rahkamunkit

Rahkamunkit. Tässä hieman erilainen ohje munkeille. Nämä ovat ihanan pehmeitä ja tekisi mieli vain syödä lisää ja lisää. Taikinasta voi toki tehdä perinteisiä reikämunkkejakin. Itse nyt olen tykästynyt näihin pieniin palleroihin.



Rahkamunkit

2,5 dl maitoa
1 tlk maitorahkaa 250 g
50 g hiivaa
1-2 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl aitoa vaniljasokeria
1 rkl kaardemummaa
1 muna
noin 10 dl vehnäjauhoja
1 dl voita sulatettuna


Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva.
Sekoita joukkoon maitorahka, suola, sokerit, kaardemumma ja muna.
Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten vispilällä, jotta ilmaa sitoutuisi mukaan.
Käytä jauhoja vain sen verran, että taikina on leivottavaa. (Mitä vähemmän käytät jauhoja, sen pehmeämpi on lopputulos.)
Vaivaa taikina ja lisää loppuvaiheessa sulatettu voi.

Anna taikinan kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois.
Leivo taikinasta pieniä pyöreitä palloja noin 3 cm halkaisijaltaan.
Anna pallojen kohota leivinliianan alla.
Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa tai padassa noin 180 asteiseksi. (jos ei sinulla ole mittaria tee leipätesti)
Paista pallot kauniin ruskeiksi muutama kerrallaan öljyssä. Jos ne eivät itse käänny, voit kääntää niitä haarukalla tai reikäkauhalla.
Nosta paistuneet munkit valumaan hetkeksi talouspaperille lautaselle ja kierittele munkit sirotesokerissa lämpöisinä.



Tuosta taikinasta tulikin sitten yllä oleva kasa pikkumunkkeja..

Ei kommentteja: