keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Salted Caramel donitsit

Pääsin kokeilemaan tuota suussasulavaa Salted caramel kastiketta, jonka ohjeen löydät täältä. Olihan sitä päästävä tietenkin kokeilemaan myös leivontaan. Halusin kokeilla juuri näihin donitseihin.

Meidän perheessä pidetään donitseista hyvin paljon. Niistä on tullut sellainen nopea arkileivonnainen. Helppo ja nopea valmistaa, mutta kuitenkin helposti saa vaihtelua sekä näyttävyyttä jos vieraita sattuu poikkeamaan.

Nämä olivat kyllä kaikessa makeudessaan tervetulleita suosikkilistalle. Miksei tämäkin olisi hyvä vaihtoehto Vapun kahvipöytään.


Salted Caramel Donitsit

1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
1 dl bulgarian jugurttia
50 g voita sulatettuna
1 muna
0,5 dl salted caramel kastiketta ohje täällä
2 rkl maitoa

Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Mittaa kulhoon sokeri, jauhot, suola, leivinjauhe ja sooda. Sekoita kuivat aineet hyvin keskenään.
Riko toiseen kulhoon muna ja lisää joukkoon jugurtti maito voisula ja kinuski ja sekoita aineet hyvin keskenään. (Jos kinuski on kylmää, voit lämmittää sitä hieman mikrossa saadaksesi siitä juoksevampaa. Tällöin kinuski on helpompi sekoittaa muihin aineisiin.)
Lisää muna seos kuiviin aineisiin ja sekoita tasaiseksi.
Nostele taikina pursotinpussiin ja pursota kevyesti rasvatulle donitsipellille. Itse jätän muotit puolilleen.
Paista donitseja noin 6-7 minuuttia.

Kuorruta jäähtyneet donitsit Salted caramel kastikkeella. Jos kastike on kylmää, lämmitä kastiketta hetki kattilassa tai mikrossa. Koristele poppareilla ja suolahiutaleilla.


Ei kommentteja: