maanantai 24. huhtikuuta 2017

Vappu

Vappu on meillä lasten juhlaa. Perinteisesti meillä leivotaan tietysti munkit ja rosetit. Viime vuosina tietysti munkkien kilpailijaksi ovat tulleet donitsit, ovathan ne huomattavasti helpompia ja nopeampia valmistaa.Churros suklaakastikkeineen oli tietysti myös kokeiltava. Ja olihan se hyvää! Suosittelen kokeilemaan. Ja mikäpäs siinä kun öljy jo munkinpaistosta on jo kuumana... valmistuvat nopeasti ja ovat herrrrkullsia.

Kuvassa olevat donitsit olen tehnyt tällä ohjeella. Koristeluun on käytetty keltaista Candy Meltsiä, tummaa suklaata raitoina ja nomparelleja.

Nuorin lapsistani on kovasti aina mukana leipomassa ja hänen käsityötään onkin nämä vaahisvartaat.
Nakit ja perunasalaatit kun tuntuu tulevan jo korvista, on meillä tarjolla ollut yleensä Nyhtöpossua pitaleivillä. Pitaleivät leivon itse, näin niistä mielestäni tulee parhaita, kuten tietysti nyhtöpossustakin. Possun ohelle tarjolla on hieman tulisia kanavartaita.
2 kommenttia:

Erja kirjoitti...

Ihanalta näyttää kaikki, taas kerran. Sun pitäis ehdottomasti osallistua siihen leivonta kisaan mikä oli telkkarissa... jos sellanen vielä tulee

Pia Holck kirjoitti...

Kiitokset Erja! Leivonta on minulle rakas harrastus ja tuo kyseinen kisakin käynyt kyllä vakavasti harkinnassa. Sellaiseenkin ymmärtääkseni on taas leipureita haussa, mutta pelottaa lähinnä ettei minulla taida pääkoppa riittää sellaisiin paineisiin ja tämä elämäntilanne neljän lapsen kanssa hieman haasteellinen. Taitaa jäädä toistaiseksi kisat haaveksi, mutta ehkäpä tulevaisuudessa rohkaisen mieleni.