sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Ambrosia-palat

Näin suklaan täyteiseen pääsiäiseen sopii vaihteluksi hyvin mehevät Ambrosia-palat. Näissä korostuukin ihanasti appelsiinin maku. Tämä on siskoni ehdoton suosikki, ja hänen kyläillessä pääsiäisenä, olihan niitä sitten tehtävä. Tähän asti en ole löytänyt mieleistäni ohjetta, joten kehtin omani.


Ambrosia-palat

3 munaa
3,5 dl sokeria
200 g voita
1,5 dl appelsiini mehua
5,5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl aitoa vaniljasokeria
( muutama tippa appelsiiniöljyä, makusi mukaan)


Jos haluat koristella palat appelsiinin kuorella aloita pesemällä ja kuivaamalla appelsiinit hyvin, Ota kuoresta pieniä suikaleita tai raasta kuorta lautaselle ja laita sivuun koristelua varten. Purista appelsiineista mehut taikinaa ja kuorrutetta varten. Itselläni oli 4 pientä appelsiinia joiden mehu riitti sekä taikinaan, että kuorrutteeseen.


Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää vaahtoon sulatettu voi ja appelsiinin mehu (ja appelsiiniöljy).
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan varovasti sekoittaen.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.
Paista pohjaa 15-20 minuuttia,  kunnes pohja on kypsä.


Kuorrute:

6 dl tomusokeria
1 dl appelsiinimehua
4 rkl voita sulatettuna
1 tl aitoa vaniljasokeria
(muutama tippa appelsiiniöljyä)

Sekoita kuorrutteen aineet sekaisin ja levitä jäähtyneelle pohjalle.
Koristele pohja appelsiinin kuoriraasteella, strösseleillä tai pähkinärouheella.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nämä olivat taivaallisia!! Terveisin, se sisko

Erja kirjoitti...

Herkullisilta näyttää. Ja jeeee! Onnea Uudesta blogista. Täällä heti innokas seuraaja.