Mielessä onkin pyörinyt jo pidemmän aikaan tämän piirakan ohje. Kyllä, tähän todellakin tulee jogurttia. Parhaimman lopputuloksen olen saanut käyttämällä turkkilaista jogurttia ja sitä suosittelen siis lämpimästi käyttämään. Jos pidät sitruunaisemmasta mausta, voit varsin hyvin lisätä sitruunan mehun määrää tai vaikka lisätä joukkoon raastettua sitruunan kuorta.
Jogurttipiirakka
Pohja
3 ½ dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/4 tl soodaa
1/4 tl suolaa
125 g voita
1 dl sokeria
1 muna
1 dl turkkilaista jogurttia
3 rkl sitruunan mehua
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Varaa piirakkavuoka, voitele (korppujauhota).
Mittaa kulhoon vehnäjauho, leivinjauhe, sooda ja suola. Sekoita hyvin.
Mittaa toiseen kulhoon pehmeä voi ja sokeri. Vaahdota vatkaimella.
Lisää vaahtoon muna ja vatkaa hyvin sekaisin.
Lisää taikinaan jogurtti ja sitruunan mehu ja vatkaa hyvin.
Lisää jauhoseos ja sekoita varovasti sekaisin. Varo sekoittamasta liikaa.
Painele taikina piirakkavuokaan jauhoja apuna käyttäen, pohjalle ja reunoille.
Jätä pohja sivuun odottamaan ja valmista täyte.
Täyte
2 ½ dl turkkilaista jogurttia
1/2 dl sokeria
1 muna
3 rkl sitruunan mehua
Mittaa täytteen aineet kulhoon ja sekoita hyvin keskenään.
Kaada täyte pohjalle.
Valmista murutaikina pinnalle.
Pinnalle
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
1/4 tl soodaa
1/2 tl vaniljasokeria
15 g voita
Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita hyvin.
Nypi sekaan kylmä voi.
Ripottele murut täytteen pinnalle.
Paista piirakkaa uunin alatasolla noin 40 minuuttia,
3 kommenttia:
En ole ennen kuullutkaan jogurttipiirakasta. Täytyypä tätäkin joskus testata.
Näyttää herkulliselta huomenna kokeiluun
Tästä saa mukavaa vaihtelua perinteiseen rahkaiseen versioon. Maultaan tosin paljon pehmoisempi. Hyvä vaihtoehto jos ei pidä rahkapiirakoista. Meillä kerännyt paljon kehuja. Itse en ole vielä kokeillut lisätä marjoja täytteeseen mutta uskoisin että sopisivat hyvin antamaan lisämakua piirakkaan.
Lähetä kommentti