maanantai 14. elokuuta 2017

Mango-appelsiinijuustokakku

Joskus tuli tehytä näitä juustokakkuja liiankin paljon, ihan kyllästymiseen asti. Vasta viimeaikoina olen uskaltautunut näitä taas tekemään ja kyllähän ne pitkän tauon jälkeen maistuvatkin. Juustokakut ovat yleensä suhteellisen helppoja valmistaa ja sopivat mielestäni hyvin juhlapöytään kuten arkisempaan kahvipöytäänkin. 

Tässä sitten tällainen hedelmäinen versio. Tämän valmistin tyttäreni syntymäpäiville ja saihan kakku paikkansa myös poikani rippijuhlien kakkubuffettiin. 



Mango-appelsiinijuustokakku


Keksipohja

1/2 pkt digestive keksejä
70 g voita sulatettuna

Laita keksit pussiin ja murenna ne kaulinta apuna käyttäen. Lisää pussiin sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi pussia puristelemalla.

Kaada keksiseos irtopohjavuokaavuokaan, jonka pohjalla leivinpaperi ja reunat suihkutettu vuokaspraylla.
Painele keksimurut pohjalle ja laita vuoka sivuun odottamaan.


Täyte:

1 prk mascarbone juustoa
2,5 dl mangososetta
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljauutetta
1 limen mehu
1 dl puristettua appelsiininmehua
5 liivatelehteä
5 dl kermaa vaahdotettuna

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Mittaa kulhoon mascarbone, mangosose, sokeri, vanilja, limemehu ja appelsiininmehu ja sekoita hyvin. 
Lisää vaahdotettu kerma ja sekoita hyvin.
Kuumenna 2 rkl appelsiinimehua ja sulata siihen liivatteet. 
Lisää liivateseos massaan ja sekoita hyvin.

Kaada massa keksipohjalle ja kopauta pari kertaa pöytään niin, että saat pinnan tasaiseksi.
Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään tunti ennen kiilteen laittamista.

Kiille

1 dl mangososetta
2 dl appelsiinimehua
0,5 dl sokeria
4 liivatelehteä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Mittaa kattilaan muut aineet ja kiehauta.
Lisää liivatteet ja anna jäähtyä.
Kaada jäähtynyt kiille hyytyneen täytteen päälle ja laita takaisin jääkaappiin.
Anna kakun jähmettyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mielellään yön yli.

Poista varovasti reunat ja siirrä kakku varovasti tarjoilualustalle.
Koristele tuoreilla marjoilla ja hedelmillä.


Ei kommentteja: