maanantai 14. elokuuta 2017

Suklaakakku suklaamarenkivoikreemillä


Taas yksi suklainen unelma. Tällä saat varmasti suklaanälkäsi taltutettua. En kai saa suklaakakuista tarpeekseni, koska aina ne minullekkin maistuvat kerta toisensa jälkeen.

Tämän kakun valmistin poikani rippijuhliin hiljattain. Tämä oli yksi kakkubufeen kakuista, joka oli tarjolla. Bufeeseen tämä oli loistava valinta, sillä tämän pystyin valmistamaan hyvissä ajoin kuorrutteita myöden valmiiksi. Vain koristelu jäi juhlapäivän aamulle.

Kakun pohjana käytin taas Taivaallisen suklaakakun kakkupohjaa. Se on helppo valmistaa ja maistuu hyvälle. Pohja on mehevä eikä tarvitse erikseen kostuttamista kakkua täytettäessä.

Kakku on täytetty samalla suklaa ganachella kuin Taivallinen suklaakakku. Voit halutessasi pursottaa täytteen tai levittää sen tasaiseksi joka väliin. Peitä täytetty kakku kelmulla tai kuvulla ja laita vetäytymään jääkaappiin.

Kuorrutteeksi valitsin tällä kertaa suklaa-marenkivoikreemin italialaisella marengilla. Minusta tämä on todella hyvä vaihtoehto perinteisille kermakuorrutteille. Kevyempi versio kuitenkin perinteisestä voikereemistä.

Suklaaksi valitsin 70% suklaan. En ole koskaan muulla kokeillutkaan. Tällä lopputulos on ihanan suklainen eikä liian makea.Suklaa-marenkivoikreemi italialaisella marengilla

170 g suklaata 70%
150 g sokeria
90 g vettä
3 isoa valkuaista (90g)
3 rkl sokeria
170 g voita kuutioina huoneenlämpöistä
1,5 tl vaniljauutetta

Aloita mittaamalla ainekset valmiiksi.
Sulata ja jäähdytä suklaa.
Paloittele valmiiksi voi huoneenlämpöön ja mittaa vanilja. 
Laita valkuaiset yleiskoneen kulhoon ja mittaa 3 rkl sokeria vierelle valmiiksi.
Mittaa kattilaan 150 g  ja 90 g vettä ja kuumenna. Kun sokeriliemi on 110 astetta aloita valkuaisten vaahdotus. Lisää valkuaisvaahtoon vähitelleen sokeri ja vaahdota niin, että vaahdosta jää vispilää nostettaessa huippuja, (noin 30 sek.)  
Kun sokeriliemi on 115-118 astetta, poista se levyltä ja kaada valkuaisvaahtoon pitkänä nauhana kovalla nopeudella vatkaten. 
Jatka vatkaamista kunnes marenki on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi. Tässä menee 10-15 minuuttia. 
Nyt voit lisätä voin nokare kerrallaan.
Jos massa vaikuttaa juoksettuneelta, jatka vain vatkaamista, se kyllä tasoittuu.
Lisää vanilja ja vatkaa sekaisin.
Viimeisenälisää sulatettu jäähdytetty suklaa ja vatkaa sekaisin.

Nyt voit kuorruttaa kakkusi.


Kuvasssa näkyykin ihka ensimmäiset sokerimassasta valmistamani kukkakoristeet. Näihin käytin siis kukkamassaa jonka kuivuu nopeampaa ja on "joustavampaa" kuin tavallinen sokerimassa. Ensimmäisiksi tekeleiksi olen melko tyytyväinen, mutta no harjoitusta harjoitusta...

Ei kommentteja: