sunnuntai 13. elokuuta 2017

Pasteijat

Poikani rippijuhlat olivat hiljattain ja niihin aloitinkin valmistelut jo hyvissä ajoin. Pasteijat ovatkin lähes kadonneet kestittelypöydistä. Nämä nyt kuitenkin on helppo valmista  etukäteen pakastimeen ja tarjoilu päivänä lämmittää uunin kautta tarjolle.

Taikinan teen pasteijoihin itse ja käytän ihan perus rahkavoitakinan ohjetta.

Tein kahdella eri täytteellä, liha-riisi, sekä pinaatti-ricotta täytteellä. Voitaikinaa tuli tehtyä tuo perus satsi kolmin kertaisena.

Huomioithan, että tuo täytteiden määrä ei siis millään tavoin ole suhteutettu tuohon taikinaan!





Rahkavoitakina

200 g maitorahkaa
200 g pehmeää voita
vehnäjauhoja
suolaa

Mittaa voi ja maitorahka kulhoon ja sekoita.
Lisää jauhot ja sekoita hyvin.
Kiedo taikina kelmuun ja jätä jääkaappiin noin tunniksi lepäämään.
Valmista sillävälin haluamasi täyte pasteijoihin.

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
Kauli taikina ohueksi levyksi ja leikkaa neliöiksi.
Voitele reunat munalla. Laita täytettä neliön keskelle ja paina reunat kiinni niin, että siitä muodostuu kolmio. Painele vielä sormella tai kevyesti haarukalla pasteijan reunat kiinni.
Laita pasteijat leivinpaperille, pelille. Voitele munalla, pistele haarukalla pasteijan pintaan muutama reikä ja koristele unikonsiemenillä.
Paista uunissa noin 10 minuuttia kullanruskeaksi.


Liha-riisitäyte

1 dl puuroriisiä
4 dl vettä
1/2 lihaliemikuutio

400 g jauhelihaa
oliiviöljyä
1 sipuli
pippuria
suolaa
paprikajauhetta
persiljaa

Keitä riisi lihaliemessä.
Kuutioi sipuli ja kuullota öljyssä.
Lisää jauheliha ja ruskista.
Mausta hyvin.
Sekoita joukkoon keitetty riisi ja silputtu persilja.
Sekoita tasaiseksi ja jäähdytä.


Ricottajuusto-pinaattitäyte

1 dl puuroriisiä
4 dl vettä
1/2 kasvisliemikuutio

1 prk ricottatuorejuustoa
1 muna
1 pps pakaste pinaattia
pippuria
suolaa
sitruunan mehua

Keitä riisi kasvisliemessä.
Sekoita ricotta, muna, riisi ja sulatettu valutettu pinaati sekaisin.
Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunan mehulla.




Ei kommentteja: