Taikinan teen pasteijoihin itse ja käytän ihan perus rahkavoitakinan ohjetta.
Tein kahdella eri täytteellä, liha-riisi, sekä pinaatti-ricotta täytteellä. Voitaikinaa tuli tehtyä tuo perus satsi kolmin kertaisena.
Huomioithan, että tuo täytteiden määrä ei siis millään tavoin ole suhteutettu tuohon taikinaan!
Rahkavoitakina
200 g maitorahkaa
200 g pehmeää voita
vehnäjauhoja
suolaa
Mittaa voi ja maitorahka kulhoon ja sekoita.
Lisää jauhot ja sekoita hyvin.
Kiedo taikina kelmuun ja jätä jääkaappiin noin tunniksi lepäämään.
Valmista sillävälin haluamasi täyte pasteijoihin.
Valmista sillävälin haluamasi täyte pasteijoihin.
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
Kauli taikina ohueksi levyksi ja leikkaa neliöiksi.
Kauli taikina ohueksi levyksi ja leikkaa neliöiksi.
Voitele reunat munalla. Laita täytettä neliön keskelle ja paina reunat kiinni niin, että siitä muodostuu kolmio. Painele vielä sormella tai kevyesti haarukalla pasteijan reunat kiinni.
Laita pasteijat leivinpaperille, pelille. Voitele munalla, pistele haarukalla pasteijan pintaan muutama reikä ja koristele unikonsiemenillä.
Paista uunissa noin 10 minuuttia kullanruskeaksi.
Liha-riisitäyte
1 dl puuroriisiä
4 dl vettä
1/2 lihaliemikuutio
400 g jauhelihaa
oliiviöljyä
1 sipuli
pippuria
suolaa
paprikajauhetta
persiljaa
Keitä riisi lihaliemessä.
Kuutioi sipuli ja kuullota öljyssä.
Lisää jauheliha ja ruskista.
Mausta hyvin.
Sekoita joukkoon keitetty riisi ja silputtu persilja.
Sekoita tasaiseksi ja jäähdytä.
Ricottajuusto-pinaattitäyte
1 dl puuroriisiä
4 dl vettä
1/2 kasvisliemikuutio
1 prk ricottatuorejuustoa
1 muna
1 pps pakaste pinaattia
pippuria
suolaa
sitruunan mehua
Keitä riisi kasvisliemessä.
Sekoita ricotta, muna, riisi ja sulatettu valutettu pinaati sekaisin.
Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunan mehulla.
1 dl puuroriisiä
4 dl vettä
1/2 lihaliemikuutio
400 g jauhelihaa
oliiviöljyä
1 sipuli
pippuria
suolaa
paprikajauhetta
persiljaa
Keitä riisi lihaliemessä.
Kuutioi sipuli ja kuullota öljyssä.
Lisää jauheliha ja ruskista.
Mausta hyvin.
Sekoita joukkoon keitetty riisi ja silputtu persilja.
Sekoita tasaiseksi ja jäähdytä.
Ricottajuusto-pinaattitäyte
1 dl puuroriisiä
4 dl vettä
1/2 kasvisliemikuutio
1 prk ricottatuorejuustoa
1 muna
1 pps pakaste pinaattia
pippuria
suolaa
sitruunan mehua
Keitä riisi kasvisliemessä.
Sekoita ricotta, muna, riisi ja sulatettu valutettu pinaati sekaisin.
Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunan mehulla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti