Tähän banaanikakkuun saa upotettua hyvin muutaman ylikypsän banaanin. Kakun voit pakastaa vierasvaraksi, jos banaanit totaalisesti jo pursuaa korvista, eikä näin ollen maistu edes kakun muodossa. Ohjeesta tekee yhden ison tai kaksi pientä kakkua. Tänään tein kaksi pientä.
Alkuperäisen ohjeen sain siskoltani. Ohjeeseen kuuluisikin mausteita ja rusinoita, mutta taas kerran tämäkin ohje on vuosien varrella muokkautunut ihan toiseksi. Näin se vain maistuu meille paremmin.
Banaanikakku
150 g pehmeää voita
3 dl sokeria
2 munaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl suolaa
120 g taloussuklaata rouhittuna
3 ylikypsää banaania
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Vaahdota voi ja sokeri.
Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
Sekoita keskenään vehnäjauho, leivinjauhe, sooda, suola ja rouhittu suklaa.
Soseuta banaanit haarukalla.
Lisää banaanisose ja jauhot vuorotellen kokoajan sekoittaen.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
Paista kakkua uunin alatasolla noin tunti. Jos käytät kahta pientä vuokaa yhden ison sijaan, huomioi tämä paistoajassa noin 35-40 min, kunnes kakku on kypsä.
Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista.
4 kommenttia:
Kuulostaa hyvältä tämäkin. Minun ehdoton suosikkini on vuodesta toiseen tämä Me-lehdessä aikanaan ollut ohje.
http://kuivatkaakut.blogspot.fi/2016/02/banaanikakku.html?m=1
Kiitos linkistäsi. Hmmm. Mahtaisiko tuo Me-lehden ohje olla SE alkuperä tällekkin. Tosiaan ohje on kulkeutunut minulle siskoltani ja silloin jo hieman erilainen kun tuo sinun ohjeesi, mm sisältäen rusinoita.. no mutta näinhän se menee, mitä useamman käden kautta ohjeet kulkeutuvat.😊 Ihana blogi sinulla. Täytyy käydä oikein ajan kanssa katsastamassa hyvät kuivakakkuohjeet kunhan taas myyjäiset lähenee lasten kouluissa. Onko sinulla hyviä suosituksia myyjäiskakuiksi?
Oma suosikkini myyjäiskakuksi on ehdottomasti paholaisen kakku ja varsinkin joulun alla taatelikakku. Molempien ohjeet on blogissa. Ne ovat suosikkeja helppoutensa ja säilyvyytensä vuoksi. Maku vain paranee vanhetessaan. Toki kuorrutettavat kakut ovat näyttäviä, mutta työläämpiä.
Kiitos vinkistäsi. Molemmat kyllä jo tuttuja. Täytyykin käydä testaamassa sinunkin ohjeesi. 😊
Lähetä kommentti